Denekamp

Landgoed Singraven Twente

Het Landgoed Singraven is een prachtig landgoed nabij Denekamp in Twente, dat bestaat uit het Huis Singraven, de Watermolen van Singraven, een koetshuis, twee poortwachtershuisjes en een aantal pachtboerderijen. Het landgoed ligt langs de Dinkel en heeft een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers en weilanden.

Naar de website
Denekamp-Twente-Watermolen-Singraven-©-Mike-Essink-Shutterstock.com_.jpg
Denekamp-Twente-Watermolen-Singraven-©-Mike-Essink-Shutterstock.com_.jpg

Huis Singraven

Een indrukwekkend landhuis met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Het kasteel heeft een statige uitstraling en is omgeven door een gracht en mooie tuinen. Het Huis bevat stijlkamers in Lodewijk XV- en Lodewijk XVI-stijl, evenals een uitzonderlijke kunst- en antiekcollectie.

Watermolen Singraven

Deze prachtige watermolen ligt aan de Dinkel op het Landgoed in Twente. Het is een dubbelmolen.

Rondleidingen door het Huis

In het seizoen kun je een rondleiding doen door Huis Singraven onder leiding van een gids. Je koopt een ticket voor het bezoek aan het huis inclusief toegang tot het park. In iets meer dan een uur word je meegenomen door het huis en kun je de kunst-, antiek- en meubelcollectie bekijken.

Tuin en arboretum

Het park rondom Huis Singraven is aangelegd in de Engelse landschapsstijl. De bloemen- en moestuin in het park is kleurrijk en geurig, met beelden zoals dat van de Griekse god Pan en een fontein met het beeld van Neptunus. Het arboretum op het landgoed is een gespecialiseerde botanische tuin met een uitgebreide collectie bijzondere boomsoorten.

Wandelen

Er zijn drie uitgezette wandelroutes beschikbaar op het landgoed, waaronder de Belevingsroute ‘Singraven,’ de Hart van het landgoed wandeling en de Waterwandeling. Deze routes zijn digitaal te koop via de website van het landgoed of via de QR-codes op de informatieborden.

Landgoedwinkel

In de landgoedwinkel kun je toegangsmuntjes kopen voor het park en het arboretum, evenals streekproducten, boeken en cadeauartikelen. Verschillende wandelroutes zijn hier ook te koop.

Naar de website

Highlights

  • Het landgoed biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen en de steeds aanwezige Dinkel.
  • Het landgoed heeft vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven en de eeuwenoude watermolen met drie raderen.
  • Het landgoed heeft ook een park en arboretum, waar u kunt genieten van het tuin- en landschapsontwerp en de bijzondere planten die er te zien zijn.

 


Contact informatie


 

Toon Meer
Back to top button