Oldenzaal

Het Hulsbeek recreatieplas bij Oldenzaal

Het Hulsbeek: zwemmen, fietsen, wandelen

Het Hulsbeek is een recreatieplas bij Oldenzaal waar je van alles kunt doen. Of je nu wilt zwemmen, fietsen, wandelen, barbecueën of sporten, er is voor ieder wat wils! Je kunt ook overnachten op de camping of in een van de accommodaties in de buurt. Het Hulsbeek is omringd door prachtige natuur waar je heerlijk kunt genieten van de rust en de ruimte. Je kunt ook met je hond of paard komen, of een hengel uitgooien in het water. Er zijn ook allerlei commerciële activiteiten te doen, zoals paintballen, klimmen of karten.

Naar de website
Recreatieplas-het-Hulsbeek-bij-Oldenzaal-©-Henk-Vrieselaar-Shutterstock.com
Recreatieplas-het-Hulsbeek-bij-Oldenzaal-©-Henk-Vrieselaar-Shutterstock.com

Zwemplas, platform, glijbanen en waterparcours

Een verfrissende duik wacht op je bij Het Hulsbeek in Oldenzaal! De recreatie zwemplas, met een totale oppervlakte van maar liefst 25 hectare, vormen het kloppende hart van Het Hulsbeek. Voor de kleintjes is er zelfs een apart peuterbad, zodat ook zij veilig kunnen genieten van het water. Voor nog meer waterpret is een drijvend platform, een peuterbad, glijbanen en een uitdagend waterparcours.

Avontuurlijke speeltoestellen, coole waterspeeltuin

Ontdek avontuur en plezier temidden van oude eikenbomen in Recreatiepark Het Hulsbeek! Hier vind je een opwindend parcours met meer dan twintig avontuurlijke speeltoestellen verspreid door het bos. Maar dat is niet alles! De ligweides bieden talloze extra speelmogelijkheden, waaronder een coole waterspeeltuin, een klimcircus om je grenzen te verleggen, een pannakooi om je voetbalskills te laten zien, en zelfs de oudste skatebaan van Nederland voor skateliefhebbers.

Sporten; hardlopen, skaten, basketballen, beachvolleybal enz.

Laat de sportliefhebber in jou ontwaken bij Het Hulsbeek! Hier vind je eindeloze sportmogelijkheden die je dag actief en energiek maken. Ren langs prachtige hardlooproutes en voeg wat intervaltrainingen of bootcampoefeningen toe in het trimbos. Of leef je uit op onze skateboardbaan en wielerbaan, daag vrienden uit voor een potje basketbal, beachvolleybal of tafeltennis, en ontdek nieuwe passies zoals frisbeegolf en jeu de boules.

Maar dat is nog niet alles! Het Hulsbeek heeft paaltjesvoetbal, doeltjes en een geweldige pannakooi voor voetballiefhebbers. Ook kun je genieten van een trimbaan en sportvelden voor diverse activiteiten. En voor degenen die van schaatsen houden, hebben ze zelfs een schaatsbaan als het stevig vriest! Maar er is nog meer te ontdekken bij Het Hulsbeek. Verken prachtige fietsroutes, blijf overnachten in de natuurrijke omgeving, of probeer de spannende commerciële activiteiten.

Wandelen en fietsen

Het Hulsbeek kent vele wandel- en fietsmogelijkheden. Voor wandelroutes moet je bij parkeerplaats 2 en 5 zijn, waar verschillende themaroutes beginnen, waaronder het natuurpad van ongeveer 5 kilometer rondom Het Hulsbeek.

Voor fietsliefhebbers biedt het Fietsnetwerk Twente een netwerk van knooppunten dat maar liefst 2.500 kilometer aan fietsmogelijkheden door het unieke Twentse landschap met elkaar verbindt. Volg de route tussen de knooppunten 32, 33 en 92 om door het prachtige landgoed Het Hulsbeek te fietsen.

Horeca

Bij het Hulsbeek zijn verschillende kiosken en een eetcafé waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Highlights

  • Mooie zwemplas met zandstranden en gras, veel schaduwplaatsen
  • Toiletgebouwen aanwezig
  • Parkeergelegenheid beschikbaar tegen betaling (€ 6 hele dag voor personenauto)
  • Eet- en drinkgelegenheden aanwezig
  • Veel speelmogelijkheden voor kinderen, waaronder speeltuinen en voetbalvelden

Contact informatie


 

Toon Meer
Back to top button