FlevolandNieuws

Tulpenroute Flevoland gaat eerder van start!

Beleef de Tulpenroute Flevoland met de auto of fiets

Flevoland – Vanwege de wisselende weersomstandigheden de afgelopen maanden groeien de tulpen sneller dan vorig jaar. Daarom is er besloten om Tulpenroute Flevoland eerder te laten beginnen. Zondag 7 april zal de eerste dag zijn dat bezoekers de autoroutes kunnen rijden.

Autoroutes drie locaties

De routes zijn rondritten: je start en eindigt op dezelfde locatie. Hoe lang de routes zijn, is elk jaar anders. Ze zijn tussen de 90 en 100 kilometer lang. Er zijn elk jaar routes in de gemeentes van Dronten, Lelystad en Zeewolde. De routes bieden niet alleen een adembenemend uitzicht op de kleurrijke bloemenvelden, maar ook activiteiten bij lokale ondernemers om te verkennen en van te genieten.

Foto © Marc Venema – Shutterstock

 

Ticketverkoop autoroute open

Via de ticketshop op de website van Tulpenroute Flevoland kunnen er tickets worden gekocht voor de autoroutes.  Om deel te nemen aan de autoroutes, maken deelnemers gebruik van de Tulpenroute Flevoland App, die hen tijdens de rit navigeert en onderweg voorziet van interessante feiten over de tulpen en de omgeving via een audiotour. 

Om een soepele ervaring te garanderen en drukte op diverse locaties langs de routes te vermijden, worden tijdsloten in de app gebruikt. Op deze manier wordt de veiligheid van alle deelnemers en betrokkenen op en langs de routes gewaarborgd.

Tickets autoroute 5 euro
Flevoland Noord Oost polder tulpenvelden
Flevoland Noord Oost polder tulpenvelden

Tulpen kopen of tulpen plukken

Sommige ondernemers verkopen bosjes verse tulpen rechtstreeks van de tulpenkweker. Deze tulpen kun je kopen langs de auto- en fietsroutes. Koop een vers bosje om thuis van de mooie tulpen te genieten.

Er zijn ook velden waar je zelf bloemen mag plukken. Waar deze velden zijn, zie je in de Tulpenroute Flevoland App.

Activiteiten

Als je een tulpenvlag ziet langs de weg, betekent dit dat het bedrijf open is. Wanneer de vlag wappert, ben je van harte welkom.

Gratis fietsroutes

Pak je liever de fiets? De fietsroutes zijn vanaf vrijdag 5 april 12.00 uur te downloaden via de website van Tulpenroute Flevoland. Er zijn vier fietsroutes beschikbaar rond Dronten, Swifterbant, Lelystad en Zeewolde. Voor deze routes is geen ticket vereist. De routes zijn helemaal gratis.

Fietsroutes downloaden vanaf 5 april
Foto © FamVeld – Shutterstock.com
Let op: Respecteer altijd de eigendommen van de bewoners en telers. Betreed nooit de tulpenvelden, maar blijf aan de zijkant staan. Daarnaast brengen bezoekers mogelijk virussen over van de ene op de andere bloem. Dit kan de oogst van de telers in gevaar brengen. Foto’s maken mag wel, maar alleen vanaf de zijkant van het veld.

Wandelroute

Dit jaar is een wandelroute uitgezet bij Swifterbant. De route vind je vlak voor de start van de Tulpenroute Flevoland op deze website bij de Routekaarten.

De wandelroute is alleen toegankelijk als de Kalverschuur (Visvijverweg 32) geopend is. Dat is van 13 april tot en met 28 april tussen 11 en 16 uur. Meer informatie vind je op de pagina Activiteiten.

Activiteiten en wandelroute

 

 

Toon Meer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button