EvenementenNieuws

Nationale Molendagen: Ontdek Historische Molens in Heel Nederland

Dompel je Onder in Nederlands Erfgoed tijdens het Weekend van 11 en 12 Mei

Historische Molens Openen Hun Deuren voor het Publiek

Tijdens het aankomende weekend van 11 en 12 mei vinden de Nationale Molendagen plaats, waarbij meer dan 1.200 molens in het hele land hun deuren openen voor het publiek. Dit evenement biedt een unieke kans om kennis te maken met het rijke molenerfgoed van Nederland en te genieten van diverse activiteiten.

Graan Malen en Meer: Beleef de Magie van Molens

Op verschillende locaties door het hele land kunnen bezoekers niet alleen genieten van de prachtige architectuur van de molens, maar ook getuige zijn van het traditionele proces van graan malen. Er zijn tal van activiteiten gepland voor alle leeftijden, van educatieve rondleidingen tot spannende demonstraties.

Zwolle: Een Van de Vele Bestemmingen voor Molenaarsenthousiastelingen

In Zwolle kunnen molenaarsenthousiastelingen een bezoek brengen aan de historische Passiebloem en de oudste nog bestaande molen van de stad in Windesheim. Deze molens bieden op zaterdag 11 mei tussen 10.00 en 16.00 uur een scala aan activiteiten voor bezoekers.

Ontdek de Verscheidenheid aan Nederlandse Molens: Van Poldermolens tot Industriemolens

Van poldermolens die werden gebruikt om overtollig water weg te pompen tot industriemolens die werden ingezet voor het malen van graan, het zagen van hout en het slaan van olie uit zaden, de diversiteit aan Nederlandse molens weerspiegelt de rijke geschiedenis en het vakmanschap van het land.

Toon Meer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button